07-FormRegister

Brno 2017 - Våre resultater

Sammendrag for Norge i Brno

Vi ble som kjent trukket i gruppe med Jernbanefotballstormakten Russland, og mer overkommelige Bulgaria.

Det Norske laget hilste delvis på hverandre for første gang Mandag morgen på Oslo S. Turen foregikk med tog til Oslo Lufthavn, fly til Praha, tog til Brno sentralstasjon, lokaltog videre derfra ca. 10 minutter og så buss fram til deltagerhotellet.

På hotellet sov alle lagene og det ble servert frokost og middag. Lunsjen ble servert i ei kantine like ved hallen vi spilte i.

1. Kamp Russland - Norge.
Vi visste på forhånd at dette kom til å bli en tøff kamp, Russland setter både penger og ære i å gjøre det bra i USIC. Det hjalp heller ikke vår allerede skjøre tro på et godt resultat da Russerne stilte opp i drakter med samme logo som Europaleague-laget Lokomotiv Moskva.

Vi hang godt med de første minuttene og gutta jobbet godt. Målene tikket etterhvert likevel forbi våre hardtarbeidnde jernbanegutter. På 4-0 til Russland gikk vi vekk fra soneforsvar og over til mannsmarkering. Dette gjorde at vi kom mer med i kampen ved å minske pasningsalternativene til Russerne. (Ødelegge for motstander er vår taktikk når vi ikke har dagen selv).

Mot spillets gang klarte vi å kontre inn ei scoring og kampen endte til slutt 7-1 til våre naboer i øst.

Mål:

Lokfører Vegard Amundsen.

2. kamp Norge - Bulgaria.
Etter 1. kamp hvor vi så at vi hadde noe i dette selskapet å gjøre hvis vi bare jobbet skoa av oss hadde vi ved inngangen til denne kampen fått trua på at vi skulle få med oss poeng fra kamp 2. Likevel gikk Bulgaria raskt opp i 2-0 før vi kom mer med i spillet. Kampen bølget etter dette fram og vi hang godt med. Vi fikk inn ei scoring og det stod 2-0 til Bulgaria. Så 3-1 til Bulgaria, så 3-2. Ca. Halvveis i 2. omgang tok Bulgaria ledelsen 4-2 og vi hadde dårlig tid. Vi fikk inn nok en redusering til 4-3 og styrte kampen i sluttfasen. Dessverre klarte vi ikke å utnytte overtaket vi hadde og kampen ebbet ut i 4-3 sier til Bulgaria.

En meget godt gjennomført kamp av vår gutter, alle 10 jobbet og sleit det de klarte!

Mål:

Lokfører Marius Bogstrand.
Txp Ørjan Midtun.
Banemontør Sebastian Crook.

3. kamp Norge - Polen.
Etter 3. plass i gruppe B skulle vi opp mot 3. plass i gruppe D. Plasseringsspill om 5. - 8. plass. Til denne kampen var vi helt overbevist om at vår første seier var innen rekkevidde. Tror nok vi sjokkerte Polakkene litt med vår hardtarbeidende stil og gode ballspillere. Tidlig i 1. omgang kom vi på ei kontring. klikk-klakk spill og Txp Midtun kom etter hvert til avslutning i feltet. Uheldigvis smalt ballen i stolpen for vår mann. Raskt etterpå gikk Polen opp til 1-0. Polen var tydeligvis veldig fornøyd med å lede og ''parkerte bussen'' foran sitt eget mål. Vi var overlegne i banespillet men klarte ikke å få hull på den Polske byllen. I sluttminuttene kom Polen på ei kontring og klarte å sette inn sitt andre mål for kampen.

Hadde vi hatt marginene på vår side ved skuddet til Midtun kunne vi fort ha vunnet denne kampen.

Polakkene klarte også å USIC-Oscar i filming. Gult kort.

4. kamp Norge - Danmark.
Vår siste sjangse til å ikke havne sist i EM var mot Danmark. Landet som mener Norge ikke har peiling på fotball overhodet og i tillegg mener at wienerpølser skal være røde. Disse drengene har det norske landslaget spilt mot flere ganger tidligere og denne kampen SKULLE vi vinne. Vi ble enige om å fortsette den harde jobbingen og gå ut i 100 fra start. Vi hadde overtaket fra start og drengene var kun farlig på kontringer. Ved ett tilfelle var de på vei gjennom våre bakre rekker men lokfører Marius Bogstrand tok opp jakten. Litt strengt mente den Norske benken det var da lokfører Marius Bogstrand fikk rødt kort etter å ha sett litt nærmere på skjorta til den danske angriperen. Reglene er da slik at vi måtte spille 2 minutter med en mann mindre før vi ble fulltallige igjen. Dessverre for lokfører Marius Bogstrand betød kortet at han var ferdigspilt.

Vi stod godt i mot i undertall og tok fullstendig over igjen da vi igjen ble fullt lag. Målene trillet inn og vi skjønte etterhvert at dette kom til å gå vår vei! Kampen endte til slutt 4-1 til oss og det var stor lettelse og vill jubel hos våre gutter, vi klarte det vi kom for! Mulig det er deilig å være Norsk i Danmark, men det er ikke deilig å være Dansk i Brno!

Mål:

Skifter Eddie Corr x2
Txp Ørjan Midtun

Av 12 deltakende land ble vi nummer 11. Med litt mer stang inn hadde vi fort havnet blant topp 8. En herlig gjennomført turnering av de Norske guttene, med uklanderlig innsats på banen, samt meget godt samhold og god steming utenfor banen.

Stor takk til representant Johnny Flatmo fra NJIF som ordnet med alt det praktiske samt holdt kontakten med sekreteriatet og hadde kontroll på når vi skulle være hvor.