07-FormRegister

Maraton


Jernbanemesterskap maraton (42 195 m)

Det arrangeres årlig jernbanemesterskap i maraton, de siste årene i regi av JIL Oslo. Løpet legges inn som en del av Nordmarka skogsmaraton, og går som regel den tredje lørdagen i juni hvert år.
Løypa går stort sett på grusveier i Nordmarka, med start og målgang ved Sognsvann, ti minutters T-banetur fra Oslo sentrum. Det er et langt løp, men mykt underlag reduserer belastningen noe, dessuten er forpleiningen underveis ypperlig.

Resultatene fra jernbanemesterskapene danner utgangspunkt for uttak til internasjonale mesterskap (USIC) i maraton. Sist gang var dette høsten 2018, i Praha, hvor Norge stilte med lag bestående av fire herrer og tre damer.


Kart over traseen. Fra Sognsvann går løypa inn til Kikutstua, og ut igjen via Kobberhaughytta.

Det er kupert terreng i Nordmarka, noe som gir en krevende løypeprofil med en del mot- og unnabakker. Totalt må løperene forsere ca. 550 høydemeter underveis. Mat- og drikkestasjonene er her avmerket:Løypeprofil

Vi ønsker velkommen til jernbanemesterskap maraton! For mer informasjon og påmelding, se invitasjon til årets JM som publiseres via aktivitetskalenderen og på facebook når alt er klart. Historikk og resultater ligger i menyen til venstre.