07-FormRegister

2001 - Hjørring, Jylland, Danmark

Den norske delegasjonen. bak fra venstre: Magne Gjønnes, Johnny Flatmo (delagasjonsleder), Harald Klippenberg, Tore Fagervold, Trond Cato Martinsen, Tormod Søland, Per Slungård, Arne Løvbakk og Ole Johnny Bråten

Nordisk Mesterskap i Orientering,  21-23.09.2001

1 sølvmedalje ble beholdningen for den norske troppen da det nordiske jernbanemesterskapet ble arrangert i Hjørring på nord Jylland. På grunn av skader og diverse andre forfallsgrunner var det en redusert norsk tropp som reiste nedover med Color line på torsdag kveld, men til tross for dette var det en gjeng med optimistiske løpere, innstilt på å yte sitt beste. Etter en behagelig båtreise og tog med Hjørring Privatbaner mellom Hirtshals og Hjørring ble vi møtt av Mr. orientering i DJF, Hans Erik Schmidt. Han sørget for transport til et ungdomsherberge i utkanten av byen, og dette skulle være vår base under oppholdet. Etter at innkvartering var ordnet og lunch fortært var det klart for trening i dansk terreng. Danskene hadde funnet frem til et svært vanskelig terrengområde og spesielt lyngområdet ned mot stranden voldte oss mye besvær så det var med blandede følelser vi reiste til bake til ungdomsherberget.

Lørdag var det klart for de individuelle konkurranser, men på grunn av at Svenskene ikke stilte opp til dette mesterskapet heller ble den noe amputert i forhold til tidligere år. Det gjorde det jo heller ikke bedre at vi ikke hadde maktet å stille fult lag på beina heller, vi manglet 2 herreløpere og hadde ingen deltagere i dameklassen.

Dagens løyper var lagt i et noe enklere områdde enn gårsdagens trening, men var krevende nok. Trond Cato Martinsen gjorde et meget bra løp i klasse H21- og løp inn til 2.plass i klassen 4min. 22sek. bak løpets vinner, Jesper D. Jensen fra Danmark. I klassene H35- og H45- viste Finnene sin styrke ved å besette de 3 første plassene i begge klassene mens våre løpere kjempet jevnt med Danskene om de øvrige plassene. På ettermiddagen var det en interessant sightseeing i området og vi fikk se hvordan havet tar tilbake landet samt hvordan de sterke vindene kan føre til store sandforflyttninger. På kvelden var det festmiddag med medaljeoverrekkelse for de individuelle konkurransene og sosialt samvær.

Søndag var avslutning og stafett dag. Starten var fremskutt i forhold til opprinnelig plan slik at vi kunne rekke båten hjem kl. 13. Vårt 1. lag åpnet bra , Tore Fagervold løp godt på 1. etappe og vekslet som nr. 3 bak 2 Finske lag. Etter 2 etappe var vi falt ned til 5. plass, men det var fortsatt håp om medalje. Trond Cato Martinsen løp bra på siste etappe, hadde nest beste etappetid, kun slått av gårsdagens individuelle vinner, men det holdt ikke til noe avansement. Umiddelbart etter at alle deltagere var i mål og premieutdeling var avholdt ble vi transportert til båten og hjemturen kunne starte og vi var et orienteringsminne rikere.

Johnny.

Stafettlaget som kom på 5. plass. Fra venstre Trond Cato Martinsen (3. etappe), Per Slungård (2. etappe) og Tore Fagervold (1. etappe).